מהי קרינה אלקטרומגנטית , כיצד נוצרת ואיך היא משפיעה עלינו? עובדה ידועה היא כי זרם חשמלי יוצר סביבו קרינה אלקטרומגנטית הבנויה משדות מגנטים וחשמליים. עוצמת הקרינה נמצאת ביחס ישר לעוצמת הזרם במוליכים. הקרינה האלקטרומגנטית היא חלק מהספקטרום האלקטרומגנטי. בספקטרום זה נמצאים מספר רב של קרינות שונות, בעלות תכונות שונות זו מזו למשל: קרינת רנטגן, אולטרה-סגול, אור נראה לעין, אינפרה- אדום, גלי רדיו ועוד. סוגי הקרינות הללו נבדלות לפי אורך הגל. כאשר בוחנים את הנזק הנגרם לאדם, מבחינים בשתי רמות עיקריות: קרינה מייננת וקרינה בלתי מייננת. הקרינה המייננת היא בתחום הגלים המאוד קצרים עם פגיעה רבה מאחר והיא נושאת אנרגיה רבה ופוגעת במבנה האטומי והמולקולרי של חומרים. קרינה זו נוצרת מחומרים רדיו-אקטיביים. בספקטרום המעט פחות מסוכן של הקרינה המייננת נמצאת קרינת הרנטגן. הקרינה הבלתי מייננת פחות מסוכנת . קרינה זו משפיעה על מולקולות המים ומאחר והמים הם מרכיב עיקרי בגוף חי, יש לקרינה זו השפעה על בני אדם ועל בעליי חיים. המחקרים מצביעים כי חשיפה לקרינה בלתי מייננת לאורך זמן עלולה לפגוע בילדים ב 20% יותר בהשוואה למבוגרים. ההשפעות העיקריות שאובחנו הן לוקמיה ו\או פגיעה ברקמות. ארגון הבריאות העולמי (WHO) באמצעות וועדה מקצועית (INCRIP) בצע מספר רב של מחקרים אשר הראו שקיים קשר אפשרי בין חשיפה לאורך זמן לשדות מגנטיים לבין פגיעה בבריאות, ובעיקר הייתה השפעה לרעה על הרכב הדם. עקב ממצאים אילו, פרסם אירגון הבריאות העולמי (WHO) המלצות לגבי כללי זהירות בחשיפה אלקטרו מגנטית בכדי למזער את הנזקים האפשריים במיוחד לילדים, שהם הרגישים ביותר לסכנות בפני קרינה זו. למרות זאת, בעולם המודרני נעשה שימוש רב במקורות קרינה:
- ברפואה משתמשים בחומרים רדיואקטיביים לאבחון ולטיפול
- בתעשייה נעשה שימוש בחומרים רדיואקטיביים בתהליכי בקרת הייצור
- גלאי עשן רבים מכילים חומר רדיואקטיבי
וכמובן – כולנו מדברים בטלפונים סלולריים, ילדים ומבוגרים, אנחנו מאזינים לרדיו , יושבים שעות למול המחשב, ומשתמשים במכשירי מיקרוגל, רשת החשמל עוברת מעל בתינו, וחלקנו גרים ליד שנאים ומקורות כוח. למעשה, כל אדם נחשף בחיי היומיום, במידה זו או אחרת, לשדות אלקטרומגנטיים הנובעים ממקורות טבעיים או מלאכותיים והמופיעים בתדרים שונים. בעקבות ההתפתחות הטכנולוגית המואצת והכנסת מכשירים חדשים לשימוש, החשיפה לשדות אלקטרומגנטיים הולכת וגדלה. כדי להפחית את רמות הקרינה עד כמה שניתן, מומלץ לבצע מדידת קרינה לפני כניסה למשרד חדש או לפני קניית נכס חדש,כמו כן מומלץ לבצע מדידת קרינה גם במקום המגורים הקיים. יש לבצע את מדידת הקרינה על ידי גורם מוסמך מטעם המשרד להגנת הסביבה. מומלץ מאוד לבקש ממבצע המדידה להציג רישיון הסמכה בר תוקף לביצוע מדידת הקרינה המבוקשת. מכון אינפרא-רד מתמחה בביצוע מדידות קרינה מזה 15 שנה ובעל אישור לבצע מדידות קרינה מטעם המשרד להגנת הסביבה. שירותי המדידה שחברת אינפרא-רד מציעה:
- מדידות קרינה בתיחום ELF – (בתדרים נמוכים) מרשת החשמל
- בדיקת קרינה סביב שנאים
- מדידת קרינה של רשת החשמל
- מדידות קרינה בתחום RF – (תדרי רדיו) מאנטנות שידור
- מדידות קרינה מציוד חשמלי כגון : מיקרוגל, מיטות חשמליות, מכונות ועוד
אינפרא-רד עובדת עם ציוד של חברת Aaronia גרמניה. מומלץ לבצע את הבדיקות כל שנתיים או בזמן שמבוצעים שינויים פנימיים במבנה, במערכות, או בתשתית חיצונית או פנימית.