אויר דחוס הינו בעל חשיבות גדולה מאוד בתעשייה ועלויות הפקת האנרגיה שלו הינן מאוד יקרות.
לאוויר דחוס שימושים רבים בתעשייה, ביניהם הפעלת ציוד, נישוף במסועים, ניפוח מוצרי פלסטיק, מסכי אוויר וניקיון ועוד. השימוש הנפוץ ביותר של אוויר דחוס הוא בהפעלת ציוד פניאומטי, היינו – אוטומציה. האוויר הדחוס משמש במקרה זה כאמצעי להפעלת בוכנות, שסתומים, ברזים ועוד ומכאן חשיבותו הרבה.

למרות שמדובר באוויר, הפקת אוויר דחוס היא פעולה יקרה וכרוכה בהשקעה של אנרגיה רבה, בציוד רב ובתחזוקה שוטפת . ייצור אוויר דחוס מתבצע באמצעות מדחסי אוויר. מקובל למקם את מדחסי האוויר במרוכז באחת הפינות במפעל, לאגור את האוויר הדחוס במכלים ומשם להזרימו בצנרת בכל רחבי המפעל.

מה יכולות להיות ההשלכות של דליפת אוויר דחוס?

דליפות אוויר הן בלתי נמנעות במערכות עם אוויר דחוס, וזאת בגלל עוצמתו של האוויר. יחד עם זאת ניתן למזער אותן, וזאת באמצעות בדיקת דליפת אוויר שתתבצע באופן קבוע. דליפה במערכת אוויר דחוס גורמת לבעיות בפעולת המערכת כגון אי יציבות של לחץ ותקלות בהליך הייצור. מצבים אלה גורמים לבזבוז אנרגיה ולעליות מיותרות בצריכתה. דליפת אוויר דחוס יכולה להיווצר בהרבה מקומות כאשר המקומות הנפוצים ביותר הם נקודות החיבור של הצנרת. גם בציוד הפניאומטי יכולים להיווצר פגמים שונים הגורמים למצב של דליפת אוויר דחוס ככל שהצנרת ארוכה יותר וככל שיש יותר מתקנים.

למרות זאת, דליפות אוויר דחוס תמיד היו וכנראה שגם תמיד יהיו. אמנם קשה להעריך במדויק את סך כל הדליפות במפעל אחד, אולם הנחה סבירה היא כי 20% מהאוויר הדחוס דולף.
בחישוב פשוט ניתן לראות כי דליפה זו היא יקרה מאוד.
ניקח כדוגמא מדחס בן 150 כ"ס, הצורך 110kw לשעה. להלן תחשיב בהנחה שהמדחס עובד שנה שלמה:

 צריכת החשמל השנתית שלו תהיה

8770x110KW=964,700KW

עלות החשמל

0.56x964,700KW=540,232ILS

% 20 דליפות

20%x540,232=108,048ILS  

על סכום זה יש להוסיף את עלות השחיקה והטיפול במדחס.

במקרים רבים נדרשים מפעלים לרכוש מדחס נוסף רק בכדי לפצות על הדליפות כך שההפסד כאן הוא גדול יותר.
איתור הדליפות נעשה על ידי ציוד אולטרסאונד רגיש במיוחד. דליפה של אוויר דחוס יוצרת מערבולת אויר, וכתוצאה מכך נוצרים רעשים בטווח רחב של תדירויות, עד 100 קילו הרץ. אוזן האדם רגישה רק עד 20 קילו הרץ. לעיתים רעשים אחרים במפעל או מיקום בעיתי לא מאפשרים את איתור הדליפה גם כשהיא נשמעת. בעזרת מכשור רגיש נתן לאתר את הדליפות ולתקנם במינימום השבתת ציוד ועלויות ולהימנע מתשלום מיותר לחברת  החשמל.

מטרות הסריקה

  • איתור דליפות אויר בצנרת הראשית וביחידות קצה אליהן יש גישה.
  • חיסכון ניכר בהוצאות חשמל.
  • חיסכון בהוצאות אחזקה של מדחסי אויר.
  • חיסכון ברכישת מדחסים נוספים כאשר המערכת נמצאת בעומס גבולי.

סריקה לאיתור דליפות אוויר דחוס

בתום הסריקה יקבל הלקוח דו"ח מפורט של הרכיבים שנבדקו ותמונות צבעוניות של נקודות הדליפה. הסריקה תתבצע בציוד אולטרסאונד של חברת E.U SYSTEMS Inc מארה"ב.

http://www.iec.co.il/ElectricityProfessionals/DocLib4/effectivesystem.pdf

צרו קשר

איתור דליפות

חדש באינפרא רד
מכשיר ה Ultraprobe 9000 – מכשיר לאיתור דליפות גז ואוויר.
ייחודיות המכשיר נובעת מעצם היותו מוגן מפני התפוצצות ומאפשר שימוש גם במפעלי תעשייה שעובדים עם גזים וחומרים דליקים. המכשיר מאתר מדדי דליפה ומלכודות קיטור לקויות , ויחיד מסוגו בארץ.

אולטרה 16.jpgכככ